Pages

Pengikut2 TerpaksaRela

12 April 2011

Tips Lebih Disayangi

Kononnya aku menyihirkan seseorang supaya dia jatuh cinta sayang melekat pada aku. Aku tak pernah sihirkannya meskipun bila geram terlintas juga mahu disihir manusia sebegitu.

Terutama bila bab kasih sayang. Nauzubillah.

Syaitan tidak boleh dijadikan pengantara dendam. Janganlah berdendam.

Sabarlah! Meskipun sabar sudah tidak kukenal dan tidak kufaham maksudnya lagi.

Namun, si kecil itu cukup pandai menggunakan ubat guna guna ala budak 2 tahun. Contohnya;

  1. Selepas sesiapa membelikannya popok atau jajan nama saintifiknya beliau akan memanggil seseorang itu "Kakak". Tiba tiba "Maceh Kakak!" walaupun seorang makcik yang belikannya popok.
  2. Sebelum basuh berak, beliau bergaduh gaduh. Slps beraknya dibasuh dan disental bersih oleh makcik-makcik yang datang ke rumah, tetiba dengan suara halusnya "Kakak, nak tuala!". Anak buah yang dipanggil makcik pun terus tepuk dahi.
  3. Bila babahnya nak "work", dengan suara manja dan gaya lentok harus ada, serta siap sedia dengan beg sekolah dan kunci kereta babah, dia mula membontoti babahnya dan "babah, nak ikut babah". Ditekankan dengan suara manja. Berhasil ok. kalau aku guna taktik ni tentu TAK BERHASIL ok.
  4. Oleh kerana peminat die hard fan KFC, sebelum melalui KFC, dia akan cepat cepat cakap " Wowww...KFC..sedapnya!!" dengan excited sekali.. Selepas melalui KFC? "bye ayammm..."dengan suara halus dan menundukkan muka..
  5. Bila marahkan dia sebab selalu taknak balik rumah, aku tutup pintu rumah. Selepas itu dia dengan relahati ketuk pintu. Sambil "Assalamualaikum mama!"dengan pelatnya. Terus aku buka sambil sembunyikan senyum! Ahahaha. So cerdik okay!
  6. Kalau dasar suka pentingkan imej, pergi mana mana pun dia nak memilih baju dia sendiri. Dan confirm dia akan cakap" mama!! Lawa!!cantik!!" sambil disuakan baju yang dipilih. Geram dowh.
Dan banyak lagi gelagatnya yang selalu buat orang rindukan dia dan sayangkan dia.

Anak oh anak!

Mama merasa cukup dan ada segalanya bila kamu ada!

p/s: diharapkan dengan gaya muka mulus petang ini berjaya membodek encik suami membeli kasut flat shoes kerana semua yang ada sekarang adalah tinggi tinggi belaka, maka sudah merasa sakit di kaki. maka harus dibodek dibelikan kasut baru.


11 comments:

  1. Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

    ReplyDelete
  2. acha2..memang sweet dan comel sekali..:)

    ReplyDelete
  3. comel dan sweetnya acha nie..:)

    ReplyDelete
  4. haha..ko ni mcm2 la wan.. nh amik seliper jepon aku..free je ni

    ReplyDelete
  5. Zuwairi~insyaALLAH saya muncul di blog anda!

    ReplyDelete
  6. pandanya achaa....
    kalau ada anak pompuan, memang suka melaramkan.. saya ni ada anak lelaki, pandai 'mengemas' rumah jelaa... :)

    ReplyDelete
  7. Bunga~memang sangat pandai mengambil hati ok. Anak saya juga pandai "mengemas" macam anak BUnga. heheh

    ReplyDelete

Silalah komen, jangan malu segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...