Pages

Pengikut2 TerpaksaRela

27 March 2011

Resipi Laksa Kelantan


Resipi Laksa Kelantan,
ikan sardin 2kg direbus dan blender.
bawang merah(10 biji)
dan halia.
blender semua bahan.
masukkn santan 4 biji
sila kacau semua bhn jgn ditinggal utk elakkan berketul.
mskkan gula melaka,garam,lada hitam ditumbuk lumat.
rasakan.

bila dh masak punn, sila tutup api dan JANGAN LUPA kacau utk elakkan berketul.

Persediaan Makan;
cili padi dalam 20biji dikisar bersama gula dan cuka
belacan
laksam 3kg
daun kesum,kacang pjg,tauge,kantan dan segala ulam dihiris.


ini adalah resipi turun temurun mek ok. so tips dari mek adalah kena kacau selalu dan jangan tinggal macam tu je walaupun dah masak. nanti kan tak pasa-pasa huduh lak kuah laksa tuh.

p/s: sesuai untuk dimakan di dalam 20 orang tetamu. kalau tak cukup sila buat sendiri. pandai-pandaila sape cepat dia dapat yea! agaknya laksa yang dibuat tadi tu dah sod out ye!!

1 comment:

  1. terliurnya dengan laksa kelantan..tapi wan lagi minat laksam

    ReplyDelete

Silalah komen, jangan malu segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...