Pages

Pengikut2 TerpaksaRela

04 January 2011

Bila Encik Malas Datang Lagi..

Semalam, malas. Hari ni pun sama. Malas masak. Akhirnya tapau di kedai bawah flet. Syaitan gondol datang. Tu yg mls tu. Macammana nak jadi isteri mithali ni? Sukar sbnrnya. Balik kerja, dicampur dengan penat drive dari P.J ke S.Alam, buat diri rasa tidak bermaya. Kadang2 bila ada kereta pedajal keta aku dgn menghimpit2 @ istilah cium bontot dan membontoti rapat, aku buat muka selamba. Tanda aku malas nak layan. Asalkan aku bkn lorong kanan dan jalan jem, kau himpit aku mcmn pun, aku tetap tak boleh terbang laju sbb jem. Ngok!

Delisha, maaf mama tak masak. Bkn mama yg malas, tapi Encik Malas yg dtg dkt mama! :P


Kesian pulak, mcm tak cukup makan! dgn pampers nya tuh. ades!




Bila encik malas dtg, nak makan pun aku malas. Malas yg ni, memang rugi! Malas keluarkan duit takpe, itu jimat namanya. Semalam, encik suami yg belikan nasi lemak wpun sbnrnya dia pun dikunjungi encik malas nya setelah dia mandi dan berpakaian tuala sahaja apabila disuruh beli nasi lemak. Namun, malas keluarkan duit (malas yg +ve), dan malas turun, tapi rajin menyuruh encik suami belikan nasi lemak memang berbaloi!
* sebab pinggan tak perlu basuh.
*lemak bertambah~ini tak berbaloi. Hanya berbaloi utk kenyangkan perut.

Dah tu, nak bangun pagi nak pergi kerja pun rasa malas. Encik malas ni dah dua hari  datang mengunjungi aku. Biasanya, Monday je aku ada Mr. Blues. Tuesday, sgt jarang berblues dgn Mr Blues. Pagi2, wpun dah siapkan encik suami kerja, aku masih boleh sambung tidur ayam  (kalau tidur gajah, alamatnya aku tak ada kerjalah di awal 2011!) wpun jam dah menunjukkan 6:30 pagi. Sarapan encik suami pun sekadar tea-o panas, tanpa cecah apa2. Kesian. Namun, sbb encik malas????

Bercerita pasal sarapan, dah berkali-kali berazam mahu siapkan sarapan sblm hantar Delisha ke rumah baby sitter nya, namun apa yg terjadi? Azam hanyalah tinggal Mr Azam. Bila Mr Malas dtg, aku sanggup turun ke bwh flet, belikan mihun seringgit dan ambil pinggan bagi anak makan, baru aku selesa drive pegi kerja. Wpun sbnrnya, hati ada sedikit ralat. Sbb mcm menipu diri sendiri. Tipu org lain pun tak rasa mcm ni??


Pernahkah anda semua ditimpa malas berganda2 macam aku nih????

Eh, tetiba ada award dari Zara nih? Ini sebenarnya, time aku RAJIN! :p

P/S: kalau diamalkan selalu, confirm anda kena tinggal! :P

4 comments:

  1. hhee..kenapa mmbiarkan malas menyelubungi dirimu duhai akak.;p

    ReplyDelete
  2. Echah, kalau dah jenis pemalas, ditambah dgn Encik Malas dtg, mmglah susah nk dtg En Rajin. Ngeh2. Berbelit aku ckp nih, asalkan smpi msj nya sudah! Hhahahhaha..

    ReplyDelete
  3. comelnya Delisha tu geram...

    ReplyDelete
  4. Lizz-pelikkan Delisha ni. comel. rmai yg was2 bila i ckp ni anak i. Haih, adakah mak nya tak cumil lgsg? Atau org was2 sbb mak nya mcm sengal2 ubi nih???

    ReplyDelete

Silalah komen, jangan malu segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...