Pages

Pengikut2 TerpaksaRela

01 January 2011

Teman Sepanjang Zaman


Jam 530 ptg, kami bertiga ke rumah Nor, teman sepanjang zaman. Nilah dia kawan aku masa sekolah menengah dlm "Rentetan Masa". Nakal, sama jahat dan degil walaupun sbnrnya nampak agak pendiam. :P


Gambar sewaktu aku bersalin, beliau tengah pegang Acha (2009)

Setelah hampir 2 tahun dah nak masuk 3 tahun, baru kawanku ni mengandung, dan inilah hasilnya!! (2010)
Mohd Haziq Zikri :)




Kakak Acha yg memang sukakan baby:)
p/s:  dont ask for adding baby this year!!!




Sombongnya anak teruna nih


Aku taknak publisti~ said Haziq


Bolehla..aku bagi can dkt acik ni jauh dr s.alam ke pulau indah sbb nak snap picture aku






See kakak? Very excited!!!


 Lihat dia punya anak sendiri, buat aku terharu. Terkenang-kenang saat masih bergelar budak sekolah. Nakalnya usah diingat! Namun, pahit manis, setelah masing2 berumahtangga, dia lah seorang kawan yg ku amat hargai, sentiasa teguh jiwanya membantuku susah senang dr zaman mengandung, pantang dan punya anak. Saat2 susah begini, tentu ramai kawan angkat kaki. Namun, bukan dia. Lada hitam yg ditumbuk lumat sebanyak 2 botol masih berbaki. Bekal darinya. Memudahkan aku gaul dgn nasi dlm tempoh berpantang. Sukar, sbb aku bersalin ceasar. Duhai kawan, jasamu tidak pernah ku lupa.





Justeru itu, aku terkilan dan ralat sgt bila aku gagal hadir di saat kau bersalin, berpantang dan habis pantang. Setelah Haziq berusia 4 bulan baru aku muncul di depan pintu mu. Haih, aku gagal membalas setia seorg kawan, seperti mana yg kau lakukan.


aku harap, aku masih punya waktu untuk cari kawan sepertimu. Entry ini untuk beliau, Nor Hasanah Azazis. Dia tidak punya FB, tidak punya blog, namun dia punya hati yang baik. Dan suci. Dan setia. Mustahil untuk sampai ke matanya entry ini, namun aku mahu ingat insan2 di sekelilingku. Jangan dah takde, baru nak ingat.


Untuk Naimah Saarani juga, Safura Noorsah juga, untuk Sharifah Marina juga, untuk Rahimah Mansor juga.

Untung aku punya kawan sebaik mereka, jasa mereka aku tak pernah lupa!

Siapa kata di dunia sekarang sifat setia kawan sudah pupus???

Buktinya, masih ada..

1 comment:

  1. hasanah.............lama sungguh aku x jupo ngan dier..

    ReplyDelete

Silalah komen, jangan malu segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...