Pages

Pengikut2 TerpaksaRela

09 March 2011

Dia bukan anakku.

Sore yang redup sekali. Ditambah dengan titisan terakhir hujan mengiringi kami ke kedai nasi lemak ketagih klik sini.. Jam sudah merangkak ke 645petang sewaktu kami gagahkan jua menuruni tangga sambil membawa guni beras (acha) seberat hampir beras 20kg. Curi-curi keluar sewaktu babah masih di tempat kerja. Kalau dia ada di rumah, nescaya tidak dapat merasa nasi lemak ketagih itu.

Sampai ke gerai nasi lemak itu, seorang makcik menyapa. *heh! aku cukup tak gemar di saat-saat kritikal (sebab babah acha pulang "work" at 730petang ok) ada pula yang ramah dan terlebih ramah! Kalau betul-betul kenal okayla!

"Tak kerja ke hari ni?"
aku sekadar senyum sumbing.
Faham pertanyaannya apabila matanya melorot melihat seluar "hello kitty" aku dan baju t-shirt bodoh ku.
Malas nak layan, aku berpura tengok lauk pilihanku di dalam bekas petak-petak itu.
"eh, budak ni kenapa ada dengan kau? jiran *oly ke?" *oly tu EX BABYsitter hokeh.
Muka ku dah bertukar.
"Eh anak saya lah ni!. Oly tu yang jaga anak saya..dulu.."
Marah lah kan penat-penat beranak masuk wad 10 hari, labor room 14 jam orang claim tu anak Oly! erk. Kalau perangai baby sitter aku okey boleh dimaafkan gak nak claim anak dia! okey cukup cukup pasal kes tu. klik sini.

Masa aku rembat plastik berisi nasi lemak dari tangan kakak penjual nasi lemak tu, aku terdengar hujung-hujung kata-kata makcik banyak songeh tu.

" Yelah, anak dia comel sangat!"
dengan nada kata-kata yang agak confuse!


Ohhhhhh..geramnya!


apa maksud dia?
  1. biological mother nya ni tak comel sangat ke? Huduh sangat ke?!*kena facial pupur muka spa bagai nih*
  2. Eh, apa dia buat dekat situ? Bknnya order nasi lemak pun.
  3. ehh..ehhh..bukan ke dia yg tegur aku pasal aku mengganggur 3 bulan tuh?
Sakit hati! heh!

Sewaktu mengandungkan acha 4months pregnant.

6 comments:

  1. kalau wan,wan ckp je kt mak cik tuh,kain mak cik terkoyak la..!!

    ReplyDelete
  2. betul tu wan..apsal la akak tak ckp mcm tu...tak terfikir kot sbb geram sgt..

    ReplyDelete
  3. HAAHAH...alaaa akak.makcik tuh blur.org blur xleh dilayan.kita neh penat tau kehulu-kehilir nak mengendong bby mase nak beranak.huhuh..











    eh,macamlah ecah pernah beranak.huhuh

    ReplyDelete
  4. sabo jelah, agaknya dia jeles anak ko lawa tu..

    aku pon biasa terkene,tapi, kalau aku mekap lawa pe..ngehee

    ReplyDelete
  5. hahahah lompang je mokcik tu....

    ReplyDelete

Silalah komen, jangan malu segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...