Pages

Pengikut2 TerpaksaRela

18 March 2011

Polis Trafik

Sejak-sejak jadi pekerja di kawasan PJ ni, aku selalu dikerumuni dengan kereta(jammed la tuh!), sama ada balik atau pergi kerja. Setiap hari kena kuatkan mental. Kuatkan fizikal juga terutama perut. Kalu tak, ada yang menggelupur minta diisi atau minta dibuang. Mana nak cari selama sejam tu tak boleh berhenti wei. Kalau berhenti, nescaya anda lambat balik rumah dan sampai pejabat!

Kalau jalan clear, selalu disebabkan ketiadaan polis trafik.
Kalau jalan sesak,  hanya 3 sebab;
  1. hujan
  2. kenderaan rosak
  3. polis trafik!
Tak baik kan aku cakap macam tuh. Tak semua macam tuh.

Tapi kalau area PJ ni, muka polis trafik memang aku hafal. Memang aku admire dengan gaya dorg. Fuh, hensem bebenor walaupun panas terik walaupun hujan, kau tetap pakai spek mata hitam.

Nampak dedikasi betul abang polis trafik. Nampak begitu "NEGARAku", patriotik dan berjasa pada kita!

Sekian, entry gedik.



p/s: kenapala adik aku tak jadi polis trafik je? kenapa dia jadi polis baju biruuuuuuuuuuuuu???

2 comments:

  1. kena apply la kalau nk join polis trafik

    ReplyDelete
  2. aku paka preman weii...

    ReplyDelete

Silalah komen, jangan malu segan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...